Riquewihr - Wurzburg - Colmar - Strazburg - Frankfurt - Stuttgart - Nurnberg - Kaysersberg
Kahvaltı Dahil

Kahvaltı Dahil

Tüm Turlar Dahil

Tüm Turlar Dahil

4 Yıldız Oteller

4 Yıldız Oteller

1 Kişilik Fiyat
1.690 EUR

2 Yetişkin Fiyatı
3.380 EUR
121.994 TL

Tur Programı


1. Gün
İstanbul – Frankfurt – Würzburg -Nürnberg

Turumuz kişiye özel aracın sizi adresinizden alması ile başlıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde buluşarak, check-in işlemlerimizi tamamlıyor ve Türk Havayollarının tarifeli seferi ile Frankfurt uçuşunu gerçekleştiriyoruz. Varışımızın ardından havalimanında karşılanıyor ve Würzburg’a transfer oluyoruz. Würzburg, yüzyıllar boyunca nüfuslu ve güçlü Prens-Psikoposların yönetim merkezi oldu. Şehir günümüzde, Avrupa’nın en iyi saraylarından biri olan, Barok mimarinin en yüksek noktası kabul edilen ve UNESCO Dünya kültür mirası olan -Residence Palace- ile ünlüdür. Würzburg, Franconia olarak bilinen krallığın yönetim merkeziydi aynı zamanda, 19.yy’da Napoleon, Franconia ve Baveria eyaletini birleştirdi. II. Dünya Savaşı sırasında 17 dakikalık ağır bir bombardıman sonucunda büyük bir yıkım yaşadı Würzburg, şehrin %90’ı tamamen yok oldu. Günümüzde görülen Würzburg’un büyük kısmı savaş sonrasında tekrar inşa edilmiştir. 1888’de Würzburg Üniversitesi’nin ünlü profesörlerinden biri de X-Ray ışınlarını bulan ve Tıp alanında kullanımlarını sağlayan Wilhelm Conrad Röntgen olmuştur. Würzburg şehir turunda; Würzburg Sarayı, Dom St. Kilian (Cathedral), Alte Mainbrücke (Eski Köprü), Falkenhaus, Marienkapelle, old market square (eski şehir meydanı) görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimine Nürnberg’e hareket ediyoruz. Nürnberg turumuzda Kaiserburg Nurnberg olarak da bilinen, tarihi 1050 yılına kadar uzanan İmparatorluk kalesi, adını "Güzel Çeşme" olarak çevirebileceğimiz altın bir Gotik kule ve Nürnberg'in dilek yüzüğünü içeren Der Schoene Brunnen, mağazalar ve restoranların bulunduğu geleneksel bir zanaatkar pazarının kopyası olan Handwerkerhof, Nürnberg'in en eski kilisesi, şehrin koruyucu azizi olan Saint Sebald adına yapılmış Aziz Sebaldus Kilisesi ve Christmas Market göreceğimiz yerler arasındadır. Gezimizin sonunda Nürnberg’de kalacağımız otele doğru hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.

Uçuş No: TK 1587 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: İstanbul - Tarih: 03 Aralık 2024 - Saat: 09:20 - Varış: Frankfurt - Tarih: 03 Aralık 2024 - Saat: 10:40
2. Gün
Rothenburg – Dinkelsbeuhl- Ausburg

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Frankfurt ve Münih’in tam arasında konumlanmış küçük bir orta çağ kasabası olan Rothenburg turumuzu gerçekleştirmek üzere otelimizde ayrılıyoruz. Belki de tüm Almanya’nın en güzel ve kesinlikle en ünlü kasabası olan Rothenburg’un merkezi, günümüz Pazar yeri ve Jakob's Kilisesi dir. Geçen zamandan hiç etkilenmemiş orta çağ kasaba merkezi ve onu tümüyle çevreleyen, hasarsız 14.yy’dan kalma koruma duvarları ile tanınan Rothenburg, ziyaretçilerine geçmişe yolculuk yaptığı hissi uyandıran bir şehir. Orta çağda özgür bir imparatorluk şehri olarak anılıyor ve 15.yy’da Heinrich Toppler idaresinde altın çağını yaşıyor. Aynı dönem içerisinde 6000 nüfuslu bu kasaba, Frankfurt ve Münih’den çok daha büyük bir yerleşim haline geliyor. Şimdilerde Rothenburg, küçük bir kasaba, büyük bir turistik merkez. Karakter ve cezbedici güzellikler ile dolu kasabalar ilginizi çekiyorsa Rothenburg’a hayran kalacaksınız. Rothenburg turunda; Marktplatz, St. Jakobs-Church, Rathausturm (Kasaba Binası Kulesi), Altstadt, Rathaus (Eski belediye binası), 14.yy’dan kalma Siebersturm ve Kobolzeller Tor (Kobolzeller Kapısı) görülecek yerler arasındadır. Buradaki gezimizin ardından Dinkelsbühl’e hareket ediyoruz. Romantik Yol üzerinde duvarlarla çevrili sevimli bir kasaba ve resmi bir Avrupa Kültür Anıtı olan şehir, önde gelen haber dergilerinden biri tarafından "Almanya'nın en güzel eski şehri" olarak taçlandırıldı. Dinkelsbühl’de tarihi 13. yüzyıla kadar uzanan surların her birinin kendi adı ve hikayesi olan 4 kapısı ve 14 kulesi bulunuyor. Eski şehir hendeğinin bazı kısımları, stratejik olarak yerleştirilmiş göletler ve Woernitz Nehri'nin tümü görülen manzaraya çekicilik kattığı için duvarların keyfi en iyi şekilde panoramik olarak çıkaracağız. Dinkelsbuehl, aynı zamanda fotoğrafçıların hayali olan şehirlerden biridir. Eski şehir, geçmişi 14. ve 15. yüzyıllara kadar uzanan birçok muhteşem yapıyla doludur. En etkileyici olanı kesinlikle şehrin merkezindeki yarı ahşap “Deutsches Haus”’tur. Eski şehrin bir başka tanımlayıcı özelliği de kitsch hediyelik eşyalarla dolu dükkanların tamamen bulunmamasıdır, bu nedenle Dinkelsbuehl'de gerçek bir otantik his vardır. Bu çok değerli şehrin gezi bitiminde Ausburg’a transfer oluyoruz. Noel markete ziyaretimizi gerçekleştiriyor ve dinlenmek üzere otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

3. Gün
Ausburg – Ulm – Stuttgart

Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından Ausburg turumuza başlıyoruz. Almanya’nın en eski, Bavyera eyaletinin en büyük 3. şehridir. Şehrin adı MÖ 15 yılında Roma imparatoru Augustus'un askeri üs olarak kurduğu yerleşim merkezi Augusta Vindelicorum'dan gelir. Buradaki gezimiz esnasında; Azize Anna Manastırı, Dom, Azize Mary Katedrali ve Aziz Ulrich-Aziz Afra Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Şehri fotoğraflarla ölümsüzleştirdikten sonra Ulm’ a hareket ediyoruz. Turumuza, parlak renkli duvar resimleri ve 16. yüzyıldan kalma astronomik saatin bulunduğu Belediye Binası manzarasıyla başlayacağız. Binanın eski kısmına kadar uzatılan çok etkileyici dış duvar resimleri, erdemleri, emirleri ve kötü alışkanlıkları tasvir ediyor. Bir sonraki noktamız için kameralarımızı hazırlıyoruz: Dünyanın en yüksek kilisesi olan ve 20. yüzyıla kadar 4. en yüksek bina olan Ulm Minster. Kilisenin tamamlanması yaklaşık 500 yıl sürdü ve şu anda Ulm'un en önemli simge yapılarından biri. Yakında Yunus Çeşmesi'nde birkaç fotoğraf için duracağız. Birbirinden geçen 52 su jetinden kaynaklanan karmaşık yapısı ve ıslak metalin yansımalarıyla bu çeşme, Almanya'nın en güzel çeşmelerinden biri olarak kabul ediliyor. Ulm'un surlarının bir parçası olan “Ulm'un eğik kulesi”, Kasaplar Kulesi'ni de görme şansımız olacak. Kule, Pisa'nın 5,1° eğiminden farklı olarak kuzeybatı yönünde 2,05 metre, yani 3,3° eğimlidir. Turumuza Ulm'un en romantik kısmı olan Balıkçılar Mahallesi'ne devam ediyoruz. Dar sokaklarından, derelerinden, köprülerinden ve eski evleri takip ediyoruz, Evlerin sahipleri geçimini sağlamaya çalışan fakir balıkçılar değil, Donau boyunca mal ticareti yaparak para kazanan tüccarlar ve gemi sahipleriydi. Eski evler eski sahiplerinin zenginliğini gösterir. Ardından Ulm'un en ünlü yeri olan Çarpık Ev'e ulaşacağız. Çatısı Blau nehri üzerinde 9 ila 10 derecelik etkileyici bir açıyla eğilmektedir ve bu nedenle 1997 yılında Guinness Rekorlar Kitabı onu dünyanın en aşırı eğimli oteli olarak listelemektedir. Burada resimlerden fırlamış gibi duran binalar, Arnavut kaldırımlı sokakları gezdikten sonra Stuttgart’a geçiyoruz. Panoramik Stuttgart turumuzun ardından christmas market ziyaretimizin ardından Stuttgart’ta bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

4. Gün
Stuttgart–– Strazburg

Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından Strazburg’a hareket ediyoruz. Fransa’nın tarih yüklü şehri Strazburg şehir turumuza başlıyoruz. 1988 yılında Unesco tarafından dünya mirası listesine alınan Strazburg aynı zamanda Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosunu barındırır. Nüfus olarak Fransa’nın yedinci büyük kenti olan Strazburg’da ilk olarak Avrupa İnsan Hakları mahkemesini ziyaret ediyoruz. Bina önünde vereceğimiz fotoğraf molası ardından tarihi şehre gelip yürüyüş turumuza başlıyoruz. Bu turda tarihi caddeler, Notre Dame Katedrali, Rohan Sarayı, Kammerzehl, Alışveriş caddeleri ve Kleber meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuz Strazburg merkezinde vereceğimiz serbest zaman ile son buluyor. Gezimizin ardından otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelde.

5. Gün
Strazburg -Colmar – Kaysersberg – Riquewihr- Strazburg

Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından çiçeklerle süslü balkonlarıyla, kanallarında botların süzüldüğü cıvıl cıvıl bir kent olan Colmar’ı ziyaret ediyoruz. Tarihi şehir merkezi ve “Petite Venise“ bölgesi ve meşhur pastel boyalı Colmar evlerinin bulunduğu ara sokaklar, Katedral ve meydanı şehir turu esnasında görülecek yerler arasında. Gezimizin ardından Üzüm bağları yolu üzerindeki güzel bir kasaba olan Kaysersberg’e hareket ediyoruz. Ste Croix kilisesi (Romanesk portal, oyulmuş bir mihrap: nadiren eşi benzeri olmayan bir şaheser) ve kalenin hâkim olduğu müstahkem köprü (eski özgür şehir kalıntıları) çevresindeki Orta Çağ yerleşimleri göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından Alzas Bölgesinin hatta Fransa’nın en güzel köylerinden birisi olan Riquewihr’i keşfedeceğiz. Köyün arnavut kaldırımlı dar ve renkli sokaklarında yürüyeceğiz. Riquewihr christmas market gezizimizin ardından Strazburg’a transfer oluyoruz. Strazburg’da bu turda göreceğimiz son christmas market gezimizi yaptıktan sonra otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

6. Gün
Strazburg – Stuttgart-İstanbul

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşuyor ve havalimanına gitmek üzere yola çıkıyoruz. Check in işlemlerinin ardından Türk Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz önceden vermiş olduğunuz adrese yapılacak kişiye özel transferiniz ile sona eriyor.

Uçuş No: TK 1706 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: Stuttgart - Tarih: 08 Aralık 2024 - Saat: 18:50 - Varış: İstanbul - Tarih: 08 Aralık 2024 - Saat: 23:50

Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Türk Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul - Frankfurt // Stuttgart- İstanbul gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri
  • Havalimanı vergileri
  • Kişiye özel ev-alan – ev transferleri
  • Programda otellerde oda+kahvaltı konaklama
  • 1 Gece Nürnberg BB konaklama
  • 1 Gece Ausburg BB konaklama
  • 1 Gece Stuttgart BB konaklama
  • 2 Gece Strazburg BB konaklama
  • Würzburg Sarayı, giriş ücretleri dahildir.
  • Programda belirtilen tüm turlar
  • Covid-19 seyahat sağlık sigortası
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Yurtdışı çıkış Pulu
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
  • Schengen Vize Ücreti (yeşil pasaporta gerekmemektedir)
  • Programda belirtilmeyen öğle ve akşam yemekleri
  • Programda belirtilmeyen turlar
  • Yemekler esnasında alınacak içecekler
  • Fazla bagaj ücretleri
  • Kişisel harcamalar
  • Bahşişler (isteğe bağlı)

Fiyat Bilgileri


TARİHOTELİki Kişilik Odada KişibaşıÜç Kişilik Odada KişibaşıTek Kişilik OdaÇocuk (02,00 - 11,99 Yaş)
03 Aralık 2024 | 08 Aralık 2024 4* Oteller 1.690 EUR1.690 EUR2.285 EUR-

Genel Bilgiler


Oteller
Nürnberg - 4* NH Collection Nuernberg City
https://www.nh-hotels.com/en/hotel/nh-collection-nuernberg-city

Ausburg - 4* Dorint Hotel An der Kongresshalle Augsburg
https://hotel-augsburg.dorint.com/de/

Stuttgart - 4* Mercure Stuttgart City Center
https://all.accor.com/hotel/5424/

Strazburg - 4* Aloft Strasbourg Etoile
https://www.marriott.com/en-us/hotels/sxbal-aloft-strasbourg-etoile

Katılım Şartları
Bu gezimiz 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

Vize
Umumi Pasaport                           Vize gerekli                        

Yeşil Pasaport                                Vize gerekli değil

Hizmet Pasaportu                         Vize gerekli değil

Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir. 

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

Sağlık
Frankfurt’a girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Herhangi bir ilaç kullanmanız tavsiye edilmemektedir

Uçuş Süreleri
İstanbul                        Frankfurt              3 sa 10 dk

Stuttgart                       İstanbul              3 sa 00 dk

Konaklama
Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

Para Birimi
Fransa ve Almanya’da kullanılan para birimi Euro dur

Seyahatiniz için yanınıza Dolar almanızı ve bunun ufak birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Saat Dilimi
Fransa ve Almanya’da kullanılan para birimi Euro dur.

Seyahatiniz için yanınıza Dolar almanızı ve bunun ufak birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Telefon Kullanımı
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için bir hırka almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü
Modern ülkeler olarak, her damak tadına uygun yemekler bulunabilmektedir.

Elektrik
Genelde 200–220 V kullanılıyor. Priz konusunda ise genelde bir sıkıntı yaşamazsınız. Çok istisnai durumlarda cihazınız kalın girişli ise sorun olabilir.

Alışveriş
Fransa’ ve Almanya’da alış veriş yapabileceğiniz birçok alış veriş merkezi bulunmaktadır  Ayrıca bölgeye özgü hediyelik el yapımı ürünler alınabilir

Önemli Notlar
**Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Gazella Turizm sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

Gazella Turizm, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Gazella Turizm, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Gazella Turizm sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.