Dresden - Berlin - Prag
Kahvaltı Dahil

Kahvaltı Dahil

4 & 5 Yıldız Oteller

4 & 5 Yıldız Oteller

Tüm Turlar Dahil

Tüm Turlar Dahil

1 Kişilik Fiyat
1.540 EUR

2 Yetişkin Fiyatı
3.080 EUR
110.151 TL

Tur Programı


1. Gün
İstanbul- Berlin

Turumuz size özel aracınız ile evinizden alınmanız ile başlıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Berlin’e hareket. Varışımızın ardından havalimanında karşılanma. Otelimize yerleşmemizin ardından Berlin gezimiz ile programımıza başlıyoruz. İlk olarak Almanya’nın önde gelen mimarlarından Paul Wallot tarafından 1994 yılında inşa edilmiş Reichstag Binasını görmeye gidiyoruz. Alman Federal Meclisi’ne ev sahipliği yapan Neo-rönesans tarzı Reichstag Binası’ndan sonra, yerli halkın Holokost Anıtı adıyla da andığı, Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı’nı ziyaret ediyoruz. Gezi sonrası otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve serbest zaman.

Uçuş No: TK1721 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: İstanbul - Tarih: 23 Temmuz 2024 - Saat: 07:30 - Varış: Berlin - Tarih: 23 Temmuz 2024 - Saat: 09:20
2. Gün
Berlin – Dresden

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında Brandenburg Kapısı’na doğru yola çıkıyoruz. Berlin şehrinin ana sembollerinden biri olan Brandenburg Kapısı, Soğuk Savaş boyunca, Doğu Berlin’de bulunmuştur. Turumuzun devamında, Berlin Duvarı Anıtı’nı ziyaret ediyoruz. Bu anıt Berlin’in Berlin Duvarı tarafından bölünmesini ve orada meydana gelen ölümleri anıyor. Tarihin acı hatıralarını sembolize eden Berlin Duvarı Anıtı’nın ardından, uluslararası bir Özgürlük Anıtı olan East Side Gallery boyunca 1.3 kilometre boyunca yürüyor ve Berlin Duvarı’nın, sanatçıların çizimleriyle de büyüleyici bir hal alan, anıtlaşmış bir parçasını görüyoruz. Gezimize Belin Katedrali ile devam ediyoruz. 1700’lerin ortasında Barok tarzında tasarlanmış bu görkemli yapı, 1822’de Karl Friedrich tarafından Neo-klasik tarzda yeniden modellenmiş, 70 yıl içerisinde tekrar Neo-Barok tarzında tasarlanmıştır. İkinci Dünya Savaşı boyunca aldığı hasara rağmen ihtişamını kaybetmeyen yapı günümüzde hala görenleri büyülemeye devam etmektedir. Tur sonrası Dresden’e transfer. Otelimize varmamızın ardından konaklama ve serbest zaman.

3. Gün
Dresden -Prag

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Dresden’i keşfedeceğimiz gezimiz için otelimizden ayrılıyoruz. İlk durak noktamız Dresden kentindeki en eski yapılardan biri olan ve 400 yıl boyunca Saksonya ve Polonya Krallarının ikamet ettiği Dresden Kalesi’ni dışarıdan görüyoruz. Hemen ardından Dresden’in en ünlü mimari anıtı olan Zwinger Sarayı’na doğru yola çıkıyoruz. Barok döneminin Almanya’daki en önemli sembollerinden olan saray, ziyaretçilerini geçmişin büyülü havasına katarak kendisine hayran bırakıyor. Henüz bu büyünün etkisinden çıkamadan bir sonraki adımımız olan tarihi Frauenkirche Kilise’sini dışarıdan ziyaret ediyoruz. Günümüzün sonlarına doğruysa, Avrupa’nın Balkonu lakaplı, Elbe Nehri’nin hemen kıyısında bulunan Brühl’s Teras’a gidiyoruz. Ve lakabının hakkını veren Brühsl’s Teras’ta Avrupa’yı seyre dalıyoruz. Tur bitimi Prag’a hareket ediyoruz. Prag’da otelimize yerleşiyoruz. Ardından konaklama ve serbest zaman.

4. Gün
Prag

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Prag’ın kalbine doğru yola çıkıyoruz. Gerçekleştireceğimiz turumuza Prag Kalesi ile başlıyoruz. Guinness Rekorlar Kitabı’na göre dünyanın en büyük antik kalesi olan Prag Kalesi 570 metre uzunluğunda ve 130 metre genişliğindedir. Kuruluşu 9.yüzyıla kadar giden mistik kale görenleri büyülüyor. Kale turumuz ardından bir başka tarihi ve görkemli yapı olan Aziz Vitus Katedrali’ni görüyoruz. Pek çok kral ve kraliçenin taç giyme törenine ev sahipliği yapan gotik yapı, Prag’ın sembollerindendir. Ardından ünlü Aziz John Nepomuk heykelinin de aralarında bulunduğu 30 farklı heykeli sırtlanmış Karl Köprüsü’ne ilerliyoruz. Yaya trafiğine açık olan köprüyü yürüyerek üzerindeki heykelleri inceleme fırsatı buluyoruz. Turumuzu bitirmeden önce, 64 metre yüksekliğiyle Prag’ın Eyfel Kulesi gibi olan Petrin Gözlem Kulesi’ne varıyoruz. Turumuzun sonunda otelimize dönüyoruz. Konaklama ve Serbest zaman.

5. Gün
Prag-İstanbul

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Prag şehrinin büyüleyici atmosferinde kaybolabileceğimiz ve şehri doya doy a keşfedebileceğimiz serbest zamanımız başlıyor. Ardından havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte özel araçlarımızla sizleri evlerinize bırakıyoruz. Turumuzun ve servislerimizin sonu.

Uçuş No: TK 1772 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: Prag - Tarih: 27 Temmuz 2024 - Saat: 14:55 - Varış: İstanbul - Tarih: 27 Temmuz 2024 - Saat: 18:40

Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Türk Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul – Berlin- Prag – İstanbul gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri
  • Havalimanı vergileri
  • Kişiye özel ev-alan – ev transferleri
  • Berlin’de 1 gece, Dresden’de 1 gece ve Prag’da 2 gece olmak üzere 4* otellerde toplamda 4 gece kahvaltı dahil konaklama
  • Programda belirtilen tüm turlar
  • Covid-19 seyahat sağlık sigortası
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Yurtdışı çıkış harcı
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
  • Schengen Vize Ücreti (yeşil pasaporta gerekmemektedir)
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Programda belirtilmeyen turlar
  • Fazla bagaj ücretleri
  • Kişisel harcamalar
  • Bahşişler (İsteğe Bağlı)

Fiyat Bilgileri


TARİHOTELİki Kişilik Odada KişibaşıÜç Kişilik Odada KişibaşıTek Kişilik OdaÇocuk (02,00 - 11,99 Yaş)
23 Temmuz 2024 | 27 Temmuz 2024 4* ve 5* Oteller 1.540 EUR1.540 EUR2.035 EUR-
16 Ekim 2024 | 20 Ekim 2024 4* ve 5* Oteller 1.590 EUR1.590 EUR2.085 EUR-

Genel Bilgiler


Otellerimiz
5* JW Marriott Hotel Berlin vb - Berlin
https://www.marriott.com/en-us/hotels/berjw-jw-marriott-hotel-berlin/overview/?scid=f2ae0541-1279-4f24-b197-a979c79310b0

4* NH Dresden Neutstadt vb. - Dresden
https://www.nh-hotels.com/en/hotel/nh-dresden-neustadt?utm_campaign=local-gmb&utm_medium=organic_search&utm_source=google_gmb

4* K+K Hotel Fenix Prague vb. - Prag
https://www.kkhotels.com/products/kk-hotel-fenix-prague/?utm_source=GoogleMyBusiness&utm_medium=ButtonWebsite&utm_campaign=GoogleMyBusinessReferral

Katılım Şartı
Bu gezimiz 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

Vize
Umumi Pasaport                            Vize gerekli                        

Yeşil Pasaport                                Vize gerekli değil

Hizmet Pasaportu                         Vize gerekli değil

Almanya Avrupa Birliği ülkesidir. Umuma mahsus pasaport sahipleri vizeye tabidir. Diplomatik hizmet ve yeşil pasaport sahipleri vizeden muaftır.

Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

Sağlık
Almanya’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Herhangi bir ilaç kullanmanız tavsiye edilmemektedir.

Uçuş Süreleri
İstanbul                           Berlin               2 sa 50 dk

Prag                                 İstanbul           2 sa 45 dk

Konaklama
Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

Para Birimi
Almanya’da kullanılan para birimi Euro.

Seyahatiniz için yanınıza Euro almanızı ve bunun ufak birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Saat Dilimi
Türkiye ile Almanya arasında Kış saati uygulaması sırasında -2 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken bu ülkede saat 10.00’dur. Avrupa’da yaz saati uygulamasına geçildiği dönemde saat farkı 1 saat olacaktır.

Telefon Kullanımı
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için bir hırka almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü
Modern ülkeler olarak, her damak tadına uygun yemekler bulunabilmektedir.

Elektrik
Genelde 200–220 V kullanılıyor. Priz konusunda ise genelde bir sıkıntı yaşamazsınız. Çok istisnai durumlarda cihazınız kalın girişli ise sorun olabilir.

Alışveriş:
Berlin’de alışveriş yapabileceğiniz birçok alışveriş merkezi bulunmaktadır. Ayrıca bölgeye özgü hediyelik el yapımı ürünler alınabilir

Önemli Notlar
Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Gazella Turizm sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

Gazella Turizm, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Gazella Turizm, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Gazella Turizm sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.