Merida - Cancun - Tulum - Mexico City
Geçmişten Günümüze, Kuzeyden Güneye, Tapınaklardan Şehirlere; Geçişler Ülkesi Meksika...
4 & 5 Yıldız Oteller

4 & 5 Yıldız Oteller

Tüm Turlar Dahil

Tüm Turlar Dahil

2 Öğle & 2 Akşam Yemeği Dahil

2 Öğle & 2 Akşam Yemeği Dahil

1 Kişilik Fiyat
4.290 USD

2 Yetişkin Fiyatı
8.580 USD
285.566 TL

Tur Programı


1. Gün
İstanbul – Mexıco Cıty

Turumuz vermiş olduğunuz adrese gelecek olan özel araç ve şoförünüz ile buluşmanızla başlıyor. İstanbul Havalimanı’nda kurulacak Gazella Turizm deskinde buluşuyor; bilet, bagaj ve pasaport kontrollerinin ardından saat Türk Havayolları’na ait tarifeli sefer ile Mexico City’e hareket ediyoruz. Yerel saat ile sabah saatlerinde Mexico City’ye varıyoruz. Havalimanında bizi bekleyen yetkililerce karşılanıyor ve şehir turunu gerçekleştirmek üzere alandan ayrılıyoruz. Dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Mecixo City’i yakından tanımaya başlıyoruz. Turumuza dünya mirası listesinde yer alan tarihi merkez ile başlıyoruz. Turumuzun devamında ‘’ Zocalo ‘’, Amerika’nın en büyüklerinden biri olan Metropolitan Katedralini, halen faal olan Ulusal Sarayı görüyoruz. Turumuzun devamında Tenochtitlan Şehri’nin en önemli Aztek tapınaklarından biri olan Templo Mayor’un harabelerini göreceğiz. Öğle yemeğimizi şehir turu esnasında yerel bir restoranda alacağız. Öğle yemeğinin ardından turumuzun bu ayağında ise Antropoloji Müzesine giderek Aztek dönemi hazinelerin, takvim taşlarının ve birçok etkileyici esere ev sahipliği yapmaktadır. Turumuzun bitiminde otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Uçuş No: TK 181 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: İstanbul - Tarih: 15 Haziran 2024 - Saat: 02:25 - Varış: Mexico City - Tarih: 15 Haziran 2024 - Saat: 08:15
2. Gün
Mexıco Cıty

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Teotihuacan Tapınağını keşfetmek için yola çıkıyoruz. Teotihuacan, arkeolojik olarak ülkenin en etkileyici yerlerinden biri olup antik dünyanın en büyük yerleşim birimlerinden biridir. Teotihuacan tapınaklarının yerleşimi, Orion takımyıldızının yerdeki yansıması olacak şekildedir. Aynı zamanda yerleşim, Queatzalcoatl Tapınağı’ndan hareketle incelendiğinde gezegenlerin yerdeki yansıması olacak biçimdedir. Turumuzun en önemli bölümü Güneş ve Ay Piramidini göreceğimiz kısımdır. Burada ayrıca Quetzalcoatl Tapınağını ve duvarlarına işlenmiş Tüylü Yılan motiflerini göreceğiz. Öğle yemeğimizi tur esnasında yerel bir restoranda alacağız. Tur bitimi otelimize transfer. Konaklama otelimizde.

3. Gün
Mexıco Cıty

Kahvaltının ardından Frida Kahlo Müzesi & Xochimilco (Soçimilko) Tekne Turu için yola çıkıyoruz. İlk olarak Nahuatl dilinde ‘Çiçeklerin büyüdüğü yer’ anlamına gelen Xochimilco’ya görmek için yola çıkacağız. 1987’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Xochimilco’da, Aztek döneminden beri bölgede yaşayanlar için önemli bir tarım alanı olan kanalların 180 kilometre kadarı günümüze ulaşmış. Burada çeşitli renklerle boyanmış “trajineras” adı verilen kayıklara binerek, mariachi müzikleri eşliğinde manzaranın ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Tur bitimi yirminci yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelen Meksikalı ressam Frida Kahlo, tablolarında kendi resimlerini çizmesinin sebebini şu sözleriyle açıklıyor: “Kendi resimlerimi çiziyorum. Çünkü çok yalnızım ve en iyi bildiğim şey yine kendimim. “Picasso’nun “ Biz onun gibi insan yüzleri çizmeyi bilmiyoruz “ dediği, ayrıca Louvre Müzesinin bir tablosunu satın aldığı Frida Kahlo’ya ait yaklaşık 300 parça eşyanın bulunduğu “La Casa Azul – Mavi Ev” her yıl dünyanın dört bir tarafından ziyaretçi kabul etmektedir. Frida Kahlo’nun evini gezdikten sonra otelimize transfer. Konaklama otelimizde.

4. Gün
Mexıco Cıty – Merida – Chıchen Itza

Kahvaltımızı kumanya olarak alıyor ve erken saatlerde havalimanına transfer oluyoruz. 1 saat 35 dk’lık uçuşun ardından Merida’ya ulaşıyoruz. Varışımızın ardından alandan ayrılıp Dünya’nın 7 harikasından birisi sayılan ve Meksika’nın en çok ziyaret edilen ikinci arkeolojik sit alanı olan Chichen Itza’yı görmek üzere yola çıkıyoruz. Chichen-Itza’daki El Castillo (kale) adıyla tanınan Kukulkan (Kukuul Kaan) piramidinin yüksekliği üst platforma nazaran 24 m'dir. Efsaneye göre kent 10. yüzyılda Quetzalcoatl önderliğindeki Toltekler tarafından alınmıştır. Tur bitimi Mayalar’ın inanışlarında kutsal birer bölge olan cenote adı verilen obruklarda daha önce yaşamadığınız türden bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu büyüleyici keşiflerin ardından Chichen Itza’da bulunan otelimize transferimiz gerçekleşecek. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Yerel havayollarının müsaitliğine göre Merida yerine Cancun havalimanı tercih edilebilir)

5. Gün
Chıchen Itza – Tulum – Cancun

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Mayalara 300 yıl boyunca ev sahipliği yapan, Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turkuaz denizi ve yerel kültürün canlılığını halen taşıyan tarihi kent Tulum’a gidiyoruz. Kayalıkların üzerine inşa edilen tarihi yapılar deniz seviyesinden 12 mt yüksekliktedir. Tulum ziyaretimizin ardından rotamızı Cancun’a çeviriyoruz. Cancun’a varışımızın ardın denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Konaklama otelimizde.

6. Gün
Cancun

Kahvaltının ardından, rotamızı Cancun’a çeviriyoruz. Cancun’a varışımızın ardın denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Konaklama otelimizde.

7. Gün
Cancun

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından deniz, kum ve güneşin tadını çıkartacağız.

8. Gün
Cancun – Istanbul

Kahvaltımızın ardından otelden check out işlemlerimizi tamamlayıp İstanbul uçuşu için havalimanına transfer oluyoruz. Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuyoruz.

9. Gün
İstanbul

İstanbul’a varışımızın ardından daha önce vermiş olduğunuz adresinize geçekleştireceğimiz transfer ile turumuz son buluyor.

Uçuş No: TK 189 (Türk Hava Yolları) - Kalkış: Cancun - Tarih: 22 Haziran 2024 - Saat: 09:50 - Varış: İstanbul - Tarih: 23 Haziran 2024 - Saat: 05:45

Hizmetler


Paket Fiyata Dahil Hizmetler:
  • Türk Havayolları ile İstanbul – Mexico City / Cancun – İstanbul gidiş – dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Yerel Havayolları ile Mexio City - Merida veya müsaitliğe göre Mexico City – Cancun ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Mexico City’de 5* otelde oda kahvaltı konaklama
  • Chichen Itza’da 4* superior otelde konaklama
  • Cancun’da 5* otelde oda kahvaltı konaklama
  • 2 öğle ve 2 akşam yemeği
  • Özel araçlar ile programda belirtilen tüm turlar
  • Yurtdışı çıkış harcı
  • Seyahat sigortası
  • Ücretsiz kişiye öze eviniz – alan – eviniz transferi de dahil tüm transferler
  • Gazella Turizm profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti
Paket Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
  • Programda belirtilmeyen öğle ve akşam yemekleri
  • Yemekler esnasında alınacak içecekler
  • Fazla Bagaj ücreti
  • Kişisel harcamalar
  • Vize Ücreti (30 USD – Normal Pasaport Sahipleri için) – Yeşil pasaport sahipleri ise şahsen Konsolosluğa gidip başvuru yapması gerekmektedir. (Yeşil veya normal pasaportlu misafirlerin pasaportlarında geçerli Amerika, İngiltere veya Schengen vizesi (multiple) olan misafirler Meksika’ya vizesiz giriş yapabilirler)

Fiyat Bilgileri


TARİHOTELİki Kişilik Odada KişibaşıÜç Kişilik Odada KişibaşıTek Kişilik OdaÇocuk (02,00 - 11,99 Yaş)
15 Haziran 2024 | 23 Haziran 2024 4* ve 5* Oteller 4.290 USD4.290 USD5.380 USD-
05 Ekim 2024 | 13 Ekim 2024 4* ve 5* Oteller 4.090 USD4.090 USD5.180 USD-
10 Kasım 2024 | 18 Kasım 2024 4* ve 5* Oteller 4.290 USD4.290 USD5.380 USD-

Genel Bilgiler


Otellerimiz
5* Barcelo Mexico Reforma vb. - Mexico City
https://www.iberostar.com/en/hotels/riviera-maya/iberostar-paraiso-beach/location-and-map

4* Hacienda Chichen Resort vb. - Chichen Itza
https://www.haciendachichen.com/

5* Intercontinental President vb. - Cancun
https://www.ihg.com/intercontinental/hotels/us/en/cancun/cunhc/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-IC-_-MX-_-CUNHC

Katılım Şartları
Bu gezimiz, en fazla 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

Gezi Zamanlaması
Meksika'yı ziyaret etmek için en iyi zaman, neredeyse hiç yağmurun olmadığı Aralık ve Nisan arasındaki kurak mevsimdir. En soğuk aylar Aralık ve Şubat arasındadır, ancak kurak mevsimde sıcaklıklar ortalama 28 ° C'ye ulaşabilir. Yağmur mevsimi güneyde Mayıs ayında başlar ve Ekim ayına kadar sürer.

Meksika çok büyük bir ülkedir ve hava mevsime ve bölgeye göre değişir. Seçtiğiniz varış noktası için yerel tahmini kontrol etmeye değer.

Bu Tur Kimler İçin Uygun?
Farklı kültürleri tanımak isteyen gezginler için kaçırılmaması gereken bir gezi olmakla birlikte, tempolu bir tur olduğu unutulmamalı, kendini dinç hisseden her gezgin için uygundur.

Sağlık
Meksika’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğer maceracı bir yemek yeme alışkanlığınız var ve sokaklarda açıkta satılan yiyeceklerden yiyorsanız; kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et, tavuk ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve ve sebzelerin iyi yıkanmış olmasından emin olunması, meyvelerin kabuğunun soyulduktan sonra yenmesini tavsiye ederiz. 

Vize Bilgileri
Umumi Pasaport                           Vize gerekli         

Yeşil Pasaport                               Vize gerekli

Hizmet Pasaportu                        Vize gerekli

Yeşil pasaport (Amerika, İngiltere veya Schengen vizesi – çoklu giriş vizesi olmayan) müracaatları kişinin şahsen İstanbul veya Ankara’dan direk müracaat ederek yapılabilmektedir.(yeşil pasaportlular için kişinin şahsen İstanbul  veya Ankara  konsolosluğunu arayarak randevu alıp işleme gitmesi gerekmektedirler

Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

Uçuş Süreleri
İstanbul                           Mexico City          16 saat

Cancun                            İstanbul                14 sa 40 dk

Konaklama
Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

Para Birimi
Meksika’nın para birimi Meksika Pesosu’dur. Seyahatiniz için yanınıza USD almanızı ve bunun küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Saat Dilimi
Türkiye ile Meksika arası -8 saat farkı bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Meksika’da saat 04.00’tür. 

Telefon Kullanımı
Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir. 

Gezi İçin Alınabilecek Kıyafet ve Gerekli Eşyalar
Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun içlikler, pamuklu pantolonlar, rahat soğuk ve su geçirmeyen yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için kalın bir mont, bir iki kazak ve polar almanızı öneririz. Bunun dışında başınızı soğuktan koruyacak bir bere, eldiven, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. 

Yemek Kültürü
Meksika mutfağı dünyanın en bilinen mutfaklarından biridir. Et yemekleri, fasulye önde gelen lezzetlerindendir. Yemeklerin oldukça baharatlı, özellikle de acı olduklarını hatırlatmak isteriz. 

Elektrik
Meksika’da 100 - 127 Volt elektrik ve A tipi ikili prizler kullanılmaktadır. 

Alışveriş
Geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir. Ayrıca Tekila’nın anavatanı olan Meksika’dan bu ürünü de alabilirsiniz.

Önemli Not  
*** Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Gazella sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

Gazella, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Gazella, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Gazella sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.